Адвокатът на ЦСКА: Клубът може да има нов собственик още днес

Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов разкри че смяната на собствеността в клуба е подготвена. Новият собственик може да се заеме с „червените“ още днес, заяви юристът пред „НОВА“.

Възможно е обаче това да се случи в събота, когато ще се проведе Общо събрание. На него са поканени всички акционери, притежаващи акции от ЦСКА-1948 АД, дружеството, което е собственик на ЦСКА.

„В понеделник вечерта г-н Ганчев лично ми се обади, след това се чух и с г-н Инджов. Веднага възложих на екипа да подготви трансформацията на собствеността на клуба.

Всички документи са написани и подготвени, естествено не са попълнени, защото не знам на кого ще се прехвърли собствеността на клуба. Всичко е в касата на клуба заедно с книгата и ще бъдат предложени на следващия собственик.

Той ще придобие клуба без никакви задължения. Той ще може да ползва и вече реализираните постъпления от трансферите на Антов и Соу. Самото прехвърляне на собствеността може да стане срещу 76 хиляди лева, каквато е номиналната стойност на акциите или безвъзмездно, с акт за дарение.

Буквално още днес може да бъде осъществено прехвърлянето, но такава сделка се вписва в Търговския регистър и ще отнеме няколко дни. Новият собственик трябва да приеме нов устав или да подпише стария. В момента, в който се появи въпросното лице, документите ще се оформят, вписваме го в регистъра и законовият срок е три дни. Моята работа е дотук“, каза Трендафилов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *